Oops...
Slider with alias cykel not found.

BURO HAPPOLD ENGINEERING
VINDER 2015

ARKITEKTKONKURRENCERDK ved Anne-Mette Bølling varetog den samlede konkurrencerådgivning for denne konkurrence.

Konkurrencen er udskrevet af: Realdania i samarbejde med Københavns Kommune

Konkurrencen omhandler: Opførelse af en ny cykel- og gangbro over Inderhavnen i København. Broen skal placeres nord for Langebro ud for Vester Voldgade. Det samlede projekt gennemføres i et samarbejde mellem Realdania Byg A/S og Københavns Kommune. I hovedtræk forventes broen at få en samlet længde på ca. 200 meter med et eller to oplukkelige fag og en bredde på ca. 9 meter.

Københavns Inderhavn er et meget attraktivt område med et fortsat uudnyttet potentiale. Med den nye cykel- og gangbro er det ambitionen at skabe endnu en vigtig forbindelse i havnen og yderligere liv og rekreation til borgerne. Broen skal også ses som et led i ønsket om at fastholde København som verdens bedste cykelby. En direkte forbindelse fra Christianshavn til Vester Voldgade vil skabe endnu en vigtig forbindelse mellem Amager og Københavns centrum.

Den nye bro skal være oplukkelig over sejlrenden og skal forbinde kajen ved området nær Vester Voldgade med kajen nord for Langebro ved Christianhavns Vold. På dette sted, lå der tidligere en bro hvor der fra slutningen af 1600-tallet og indtil begyndelsen af 1900-tallet lå en bro, og den nye bro indskriver sig derfor naturligt i byens eksisterende struktur.

Rådgivningsopgaven skal varetages som totalrådgivning med et ingeniørfirma som totalrådgiver og øvrige firmaer som underrådgivere.

Konkurrenceform: Konkurrencen udskrives som en privat projektkonkurrence.

UDVALGTE TEAMS

TEAM A
(FASE 1 DELT VINDER)
COWI A/S

Dissing+Weitling
Kragh & Berglund

TEAM B
Arup

TEAM C
Tractabel Engineering,
DFA Dietmar Feichtinger Architectes
Michel Desvigne Paysagiste

TEAM D
(VINDER)
Buro Happold Engineering
Wilkinson Eyre Architects
Urban Agency ApS,
Speirs + Major LLP
Eadon Consulting Ltd.

TEAM E
EKJ rådgivende ingeniører as
Leuchsenring & Rundquist
Svenska Teknikingenjörer AB
Sting